Miten vastuullisuus näkyy yritykseni toiminnassa

Vastuullinen neulesuunnittelu

Suunnittelen itse kaikki neulemallit omalla työhuoneellani. Työhuone ja pieni showroom lähellä Hämeenlinnan keskustaa mahtuvat omakotitalomme alakertaan. Suunnittelen neuletuotteita sekä omaan myyntiini, että asiakkaan toiveiden mukaan esimerkiksi liikelahjoiksi. Suunnittelen mallit huolellisesti asiakasta tarkalla korvalla kuunnellen niin vältytään virhekappaleilta. Suunnittelussa huomioin materiaalihukan mahdollisuuksien mukaan. Esim. pipoissa hukka on minimaalinen, kun ne neulotaan muotoon ja sukista sekä suorista huiveista ei jätettä synnykään.

Vastuulliset materiaalit

Tuotteet valmistetaan ainoastaan laadukkaista luonnonmateriaaleista. Sukkien valmistuksessa käytetään polyamidia lisäämään sukan kestävyyttä ja näin ollen pidentämään käyttöikää.

Merinovilla

Jaana Huhtanen Design:n merinovilla-tuotteet neulotaan laadukkaasta, pehmeästä merinovillalangasta. Merinovilla on hyvin ohutta ja pitkäkuituista villaa. Merinovillan lämpöä eristävä ominaisuus on huippuluokkaa ja sen tuntuma iholla on erityisen miellyttävä. Materiaali hengittää, eikä se kutita. Pehmeyden taustalla on merinolampaiden pehmeä alusvilla. Villa imee itseensä kosteutta tehokkaasti, eikä se siksi tunnu kylmältä tai kostealta ihoa vasten kastuessaan. Merinolampaat laiduntavat Etelä-Afrikassa ja Uudessa-Seelannissa. Merinovilla valmistetaan langaksi ja värjätään itävaltalaisessa Schoellerin tehtaassa. Jaana Huhtanen Design:n käyttämä merinovilla on aina mulesing-vapaata, eli tuotantoeläimiä kohdellaan hyvin eikä viillellä tuhohyönteisten välttämiseksi.

Langalla on seuraavat ominaisuudet ja sertifikaatit:

Öko-Tex Standard 100 -sertifikaatti takaa mm. sen, ettei tuotteista irtoa käytössä vahingollisia kemikaaleja.

Bluesign® -sertifikaatti kattaa koko tuotantoketjun vastuullisen tuotannon. Tämä tarkoittaa mm., että käytettäviä kemikaaleja ja ympäristöön joutuvia päästöjä rajoitetaan. Bluesign-sertikaatin saaneet langat ovat aina haitta-aineettomia, ja ne täyttävät erittäin tiukat kuluttajien turvallisuusvaatimukset. Lisäksi työntekijöiden työolot ovat aina turvalliset ja sosiaalisesti vastuulliset. Lue lisää www.bluesign.com

NATURTEXTIL BEST -merkinnän myöntäjä on kansainvälinen järjestö IVN, joka edistää ja valvoo ekologista ja yhteiskunnallisesti vastuullista tuotantoa tarkkojen normien mukaisesti. NATURTEXTIL-merkinnän saaneet langat ovat korkeimmalla mahdollisella luokituksella ekologisesti ja yhteiskunnallisesti vastuullisesti, sekä laadukkaasti tuotettuja. NATURTEXTIL BEST kattaa koko tuotantoketjun ekologisuuden ja sosiaalisen vastuullisuuden.

Lue lisää: naturtextil.com

Tuotteiden valmistus, myynti ja pakkaaminen

Valmistan neuleita työhuoneellani Hämeenlinnassa sekä käytän ainoastaan kotimaisia alihankkijoita. Ekologisuus- ja vastuullisuusarvot ohjaavat vahvasti toimintaani, mistä merkkinä ovat muun muassa Suomalaisen Työn Liiton yritykselleni myöntämät Design from Finland- ja Avainlippu-tunnukset.

Tuotteet kulkeutuvat alihankkijoilta Hämeenlinnaan postin ympäristöystävällisellä kuljetuksella. Jälleenmyyjille lähetän tuotteet kierrätettävissä pahvilaatikoissa ja verkkokaupasta tuotteet lähtevät asiakkaalle aaltopahvisessa kirjekuoressa tai pahvilaatikossa. Lähetykseen ei printata erikseen lähetyslistaa, koska se menee asiakkaalle sähköpostilla. Pakkausmateriaalina ei käytetä juurikaan muovia. Kiitos vastuullisten asiakkaiden verkkokaupassa palautusten osuus on erittäin pieni. Luonto ei kuormitu tältäkään osin. Messuilla ja muissa myyntitapahtumissa pakkaamme ostokset Suomessa valmistettuihin paperikasseihin.

Secunda-tuotteita ei heitetä jätteeksi vaan pienivikaiset tuotteet myydään  edullisemmin tai annetaan ne hyväntekeväisyyteen.

Jälleenmyynti – ja pop up- paikkojen myyntitelineet on valmistettu koivusta hämeenlinnalaisessa puusepänverstaassa.

Tuotteiden käyttö ja huolto

Suunnittelen neuletuotteet kestämään sesongista toiseen. Mallit ovat on ajattomia ja tuotteiden käyttöikä on näin ollen pitkä.

Vaatehuollossa suosittelen ensisijaisesti tuulettamaan vaatteita. Pesukoneessa pestäessä tulee noudattaa suositeltua pesulämpötilaa sekä käyttää luontoystävällisiä pesuaineita.